2009. 12. 30.

A vizet beöntjük az üstbe,belemorzsoljuk az élesztőt,beletesszük a tejport ,ezután a liszteket
és az olajat,utoljára a sót.
3 órás (egyes )program futtatása.Keverés közben az oldalára ragadt anyagot finoman
lepiszkálom(fakanál).
A második keverésnél lehet hozzáadni magvakat(napraforgó,szezám,tökmag stb.)
Se nem lágy ,se nem kemény legyen a tészta.Előfordul,hogy 1-2 evőkanál vizet kell
hozzáadni,vagy egy kevés lisztet,hogy keményebb legyen.
Ha kész 5 percig még a gépben hagyom ,hogy ne nagy darabot szakítson ki az aljából a lapát
mert pihenés közbe a héja megpuhul(kivétel után visszakeményedik)
Brichta József receptje. Jó étvágyat!
2,![]()
OLCSÓ,FINOM ,GYORS
Készítsünk gyorsan finomat
Hozzávalók: 2 kis fej hagyma
2 csomag hónapos retek 
4-6 tojás
olaj,só,kevés piros paprika
A hagymát"slamposra" vágjuk

A retket uborka gyalun szeleteljük és hozzátesszük

Olajon (EGYÜTT) meg dinszteljük

paprikával díszítjük

Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk
készíthetjük szalonnával,kolbásszal
,stb
Jó étvágyat!
Készítette és fotózta :Brichta József(saját recept)



sütjük
