2009. 12. 30.
A vizet beöntjük az üstbe,belemorzsoljuk az élesztőt,beletesszük a tejport ,ezután a liszteket
és az olajat,utoljára a sót.
3 órás (egyes )program futtatása.Keverés közben az oldalára ragadt anyagot finoman
lepiszkálom(fakanál).
A második keverésnél lehet hozzáadni magvakat(napraforgó,szezám,tökmag stb.)
Se nem lágy ,se nem kemény legyen a tészta.Előfordul,hogy 1-2 evőkanál vizet kell
hozzáadni,vagy egy kevés lisztet,hogy keményebb legyen.
Ha kész 5 percig még a gépben hagyom ,hogy ne nagy darabot szakítson ki az aljából a lapát
mert pihenés közbe a héja megpuhul(kivétel után visszakeményedik)
Brichta József receptje. Jó étvágyat!
2,
OLCSÓ,FINOM ,GYORS
Készítsünk gyorsan finomat
Hozzávalók: 2 kis fej hagyma
2 csomag hónapos retek
4-6 tojás
olaj,só,kevés piros paprika
A hagymát"slamposra" vágjuk
A retket uborka gyalun szeleteljük és hozzátesszük
Olajon (EGYÜTT) meg dinszteljük
Ha kész ráöntjük a felvert,sózott tojásokat,kevés pirospaprikával díszítjük
Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk
készíthetjük szalonnával,kolbásszal,stbJó étvágyat!
Készítette és fotózta :Brichta József(saját recept)